Segueix Bell Matí a FacebookSegueix Bell Matí a TwitterCanal RSS de Bell Matí

Matinal al Taga

Data: 
diumenge, 15 juny, 2014 - 07:00

Matinal al Taga. Aquesta sortida és per anar caminant i l'itinerari serà Sant Martí d'Ogassa, Portella d'Ogassa, Taga, Coll de Jou Sant Martí d'Ogassa. Data 15 de juny Hora sortida 7 matí amb cotes particulars. Caldrà dur esmorzar, dinar i aigua. Durada: 5 hores amb parades.incloses. Us hi esperem!!

~o~

Aquest diumenge 15 de juny, hem pujat al Taga (2.040 m) amb el G.E. Bell Matí, des de Sant Martí d'Ogassa, passant per la Portella i tornant per Coll de Jou. El Taga és una de les muntanyes més representatives i populars del Ripollès. Es troba en la Serra Conivella i separada de la Serra Cavallera per la Portella d’Ogassa. Dalt del Taga (2040 m) es pot observar una àmplia panoràmica de les muntanyes de l’entorn, que abasta gran part dels Pirineus Orientals, el Canigó, el Montseny, Montserrat, el Pedraforca i les valls més properes del Ripollès. Encara que no és una muntanya gaire alta, la seva part superior es troba totalment desforestada i ocupada per parts de pastura, que en la primavera és un espectacle de contemplar pel seu verd intens.

També és una bona època per anar-hi a buscar bolets com els cama-secs i els moixernons. El trajecte l’iniciem a Sant Martí d’Ogassa, seguint el camí de la Bassaganya que ens porta amb una forta pujada a la Portella d’Ogassa, guanyant en pocs quilòmetres un desnivell de 500 m. De la portella seguim per la carena fins el cim del Taga i llavors baixem pel coll de Comallonga fins al coll de Jou. El tram final fins als cotxes el fem per un corriol que s’inicia en el refugi de Sant Jordi i que va a parar just al nucli de Sant Martí. El dia ha aguantat, amb estones de núvols i força vent a la part cimera, però en general amb bona visibilitat. Salut i muntanya!!!

taga_002.jpg Tota la colla a Sant Martí d'Ogassa

taga_007.jpg Abeurador a la font del Freixe

taga_023.jpg Pujant des de la Portella cap al cim que ja el tenim a tocar

taga_035.jpg El cim del Taga (2.040m) amb el Puigmal al fons (a la dreta). El nostre proper objectiu!! ;)