Segueix Bell Matí a FacebookSegueix Bell Matí a TwitterCanal RSS de Bell Matí

Història

A Llagostera i també a Catalunya l’afició a l’excursionisme ve de lluny, des del darrer terç del segle XIX.

Aquí, els tapers, a principis del segle XX en foren els precursors amb les seves sortides a cacera i al Ridaura a pescar.

Posteriorment, gent com en Mossèn Gelabert, en Pere Mayol, l’Emili Soler, en Josep Calvet i un alemany anomenat Amat, feien excursions al voltant de la vila, encarades, però, més a l’arqueologia i a la geologia.

Després, en arribar els mestres Julià Cutillé i Abelard Fàbregas inculcaren l’afició a l’excursionisme als seus alumnes i a d’altra gent.

Abans de la guerra, els de Llagostera s’ajuntaren en un col•lectiu anomenat ACIELL (Agrupació Cultural i Excursionista de Llagostera), que desenvolupà molta activitat, fins i tot entre la gent gran, organitzant excursions a l’alt Pirineu.

Però amb l’esclat de la guerra se n’anà tot en orris i no fou fins que minvà la repressió franquista, que els que enyoraven les muntanyes començaren a organitzar sortides periòdiques. Fou així que, gràcies a aquesta tradició excursionista local, quan es fundà el grup excursionista Bellmatí, el 1965, ràpidament aconseguí cridar l’atenció de molta gent, i desenvolupà tot un seguit d’activitats que, amb molt d’èxit als principis i amb alts i baixos després, ens han arribat fins als nostres dies.